Matsui Whisky, to je dedičstvo destilované v prírodných krásach Kurajoši. Je to vášnivý tím, ktorý používa tradičné metódy aj inovácie, rozvíja nové udržateľné výrobné metódy a je uznávaný za jeho výnimočnú kvalitu.
Cieľom Matsui bolo sprostredkovať harmóniu a pokoj na vidieku v okolí Kurajoši.
Liehovar sa nachádza v meste Kurajoši v prefektúre Tottori v západnom Japonsku, blízko pohoria Daisen. Hora Daisen je posvätnou a zabezpečuje prísun množstva čerstvej vody z topiaceho sa snehu.
Podnebie je subtropické s výraznými teplotnými rozdielmi /v lete 35˚C, v zime pod 0 ˚C/. V regióne je nízka hustota obyvateľstva, ide o chránený región pred urbanizáciou.
Používajú sa tri rôzne veľkosti destilačných prístrojov: 1000l, 300l, 5000l). Na chuť a arómu whisky má vplyv počasie a zrenie v rôznych druhoch sudov.
Sud Mizunara predstavuje „unikátnu metódu zrenia“, ide o typ dreva a sudu, kde whisky zreje a tento typ dreva jej dáva vôňu po santalovom dreve. Toto drevo sa používa aj vo vonných tyčinkách, ktoré sa pália v chrámoch.
Whiskey z liehovaru Kurajoši sa neustále darí zapôsobiť na hodnotiace komisie rôznych medzinárodných súťaží a získava množstvo ocenení, najmä na základe náročných slepých degustácií