AKO VYRÁBAME VÝNIMOČNÚ TEQUILU?
KROK 1: RAST A ZBER
Naša tequila začína na agávových poliach. Staráme sa o každú jednu rastlinu modrej agávy druhu Weber. Keď dozrie, naši jimadori (zberači agávy) odrežú listy rastliny, aby odhalili piña – srdce rastliny.
KROK 2: POMALÉ VARENIE
Agávové srdcia (piñas) sa následne pomaly varia, aby produkovali cukry, ktoré vytvárajú bohatú, čistú chuť a arómu tequily Lunazul.
KROK 3: SEKANIE A MLETIE
Po uvarení sa agáva naseká a umyje, aby ostal len čistý agávový cukor, ktorý sa potom pripraví na fermentáciu.
KROK 4: FERMENTÁCIA
Agávové cukry skombinujeme s našimi jedinečnými kvasinkami, rodinným kmeňom, ktorý používame po celé generácie a ktorý pochádza priamo z rastlín agávy a pôdy na našom pozemku. Kvasinky konzumujú cukry a menia agávový sirup na mladú tequilu.
KROK 5: DESTILÁCIA
Naše zariadenia sa sústreďujú na jednoduché techniky, ktorých výsledkom je starostlivo vyrobená tequila vysokej kvality. Každú dávku destilujeme dvakrát v na mieru vyrobených koňakových destilačných staniciach, kde náš majster liehovarník poctivo pripravuje každú dávku, aby vytvoril jemnú a čistú chuť.
KROK 6: ZRENIE V SUDOCH PO BOURBONE
Naša tequila potom zreje v sudoch po bourbone, aby sme jej chuti dodali bohatosť a hĺbku. Čas zrenia sa líši v závislosti od tequily – Blanco nezreje, Reposado „oddychuje“ po dobu 6 mesiacov a Añejo a Primero zrejú celých 12 až 18 mesiacov.
KROK 7: RUČNE LEPENÉ ETIKETY
Posledným krokom je ručné plnenie našej tequily do fliaš. To na záver dodáva nášmu procesu konečný nádych ručnej výroby; starostlivosť, ktorú môžete cítiť v každom dúšku.
MAJSTER LIEHOVARNÍK
Francisco Quijano
Úlohou majstra liehovarníka je premeniť 3 základné ingrediencie – agávu, vodu a kvasinky – na jemnú tequilu. Francisco prišiel na Tierra de Agaves v roku 2007. Desaťročiami ostrieľaný veterán vo výrobe tequily, jeho úlohou je presadzovať a zachovávať autentické hodnoty tequily. V období rokov 2005-2007 bol predsedom Národnej komory výrobcov tequily a viedol úsilie o zaradenie polí modrej agávy v Jaliscu na zoznam svetového dedičstva UNESCO.
MAJSTER PESTOVATEĽ AGÁVy
José Fernandez
Dozerajúc na viac než 4 milióny rastlín agávy, majster pestovateľ José Fernandez vie z vlastných skúseností odhadnúť, ktoré rastliny sú vhodné na to, aby z nich vznikla skvelá tequila. Vyrastal na poliach dediny v okolí Tequily, vďaka čomu je José v tomto odvetví ako doma. Jeho otec, agávová legenda Don José, mu odovzdával svoje znalosti a inštinkty počas toho, ako José rástol z mladého jimadora (zberača) na majstra.