Svadba by mala byť najkrajším dňom v živote každého človeka, preto sa na ňu starostlivo a s dostatočným predstihom pripravujeme. Aj tu sa neustále menia trendy, a to nielen v oblečení či výzdobe, ale aj v prípade samotnej hostiny.
Čo by určite nemalo chýbať počas vášho veľkého dňa na svadobnom stole, vám prezradíme v nasledujúcich riadkoch.
- Svadobný prípitok s kvetmi
Namiesto klasického prípitku privítajte hostí sektom ozdobeným čerstvými kvetmi. Výber druhu je len na vašom vkuse. Ak uprednostňujete luxus, ako ozdoba je ideálna orchidea. Ak vyznávate niečo menej okázalé, určite vsaďte na levanduľu. Zvoliť si však môžete akýkoľvek kvet s ohľadom na ročné obdobie a vlastné preferencie. Fantázii sa medze nekladú.
- Cookies a mlieko
To ste určite nečakali! Cookies koláčiky naaranžované na vrchu pohárov na stopke naplnených mliekom sú najhorúcejším svadobným trendom, ktorý by v cateringu vášho vysnívaného dňa rozhodne nemal chýbať. Ide o vynikajúcu kombináciu nealko nápoja a dezertu, ktorý vyzerá, chutí a prekvapí, a navyše je absolútne priateľský k vášmu rozpočtu. Nakombinovať môžete keksíky s rôznymi príchuťami.
- JELLO SHOTS
Počuli ste už o alko Jello shotoch? Zamrznuté želatínové mini dezerty pripravíte aj sami. Potrebujete želatínu, alkohol – bezfarebná Finlandia, pokojne aj s príchuťou, či rum Bacardí, ovocie, alebo ovocný džús. Podávate v malých kelímkoch.
- Olivový a syrový bar
Ideálne je spojenie oboch. Ak však nemáte radi jednu z týchto pochúťok, môžete sa rozhodnúť pre samostatnú alternatívu. Na stole sa naaranžujú čierne i zelené olivy, skombinovať sa dajú aj rôzne druhy z rozličných krajín a olivový olej. V syrovom bare je zase na výber široká paleta syrov podľa vlastnej chuti.
- Profi bar
Svadobným hitom posledných rokov je na Slovensku bar s profi barmanom. „Využíva sa najmä v prípade záhradných svadieb. Trendom Slovákov je čím ďalej, tým viac vychutnávanie kvality. Navyše sa takýmto spôsobom dozvedia viac o zložení a príprave jednotlivých nápojov,“ hovorí o svojej skúsenosti Rasťo KUBO Kubáň, barman a sommelier pre KOFT.
- Nahá svadobná torta
Nie príliš matná ani celkom bez ozdôb, ale predsa takmer nahá. Presne tak by mala vyzerať dokonalá torta - zmes dvoch štýlov, ktorá je ideálnou voľbou pre menej formálne oslavy. Tento cukrársky výrobok sa zvyčajne vyrába mierne ľadový v krémovej.
- Lokálne menu
Menu zostavené z regionálnych potravín je jednoznačne svetovým trendom, ktorý nielenže podporuje domácich farmárov a ekonomiku, ale zabezpečí na váš veľký deň čerstvé potraviny a prvotriedne jedlá pre vašich hostí.
Tak..na mladomanželov! :-)